Henrik Eberle og Maatthias Uhl - "Stalins Hitler Dossier" - Indbunden udgave med smudsomslag fra Aschehoug 1.udgave 1.oplag 2005 - 500 sider - Meget flot - Pris - 39,50 kr.

Da Adolf Hitler den 30. april 1945 kort før klokken halv fire om eftermiddagen skød sig i Rigskancelliets underjordiske bunker, stod Den Røde Hær kun få hundrede meter væk - Hitler ønskede under ingen omstændigheder at falde i dens hænder. At blive båret over Den Røde Plads i et bur og lynchet af en rasende folkemængde - det var den grufulde tvangsforestilling, han mod slutningen af sit liv forbandt med bolsjevismen.
Josef V. Stalin kunne på sin side ikke komme over sit Hitler-traume efter det tyske angreb på Sovjetunionen den 22. juni 1941 - han følte sig ikke overbevist af efterretningerne om den tyske diktators selvmord. Han troede, at Hitler måske var flygtet og havde fået hemmeligt asyl hos de vestallierede. Og nu gjorde klar til endnu et overraskelsesangreb. Grebet af denne angst beordrede han sin efterretningstjeneste NKVD til at rekonstruere de sidste dage og timer i bunkeren under Rigskancelliet for at finde definitivt bevis på, at den eneste mand, han anså for en værdig modstander, virkelig også var død.