Hans Riehl - "Da Hitlers Tyskland blev knust" - Uindbunden udgave fra Carit Andersens Forlag 1976 - 160 sider - Flot - Pris - 14,50 kr.

Bogen begynder den 20. april 1945, da Adolf Hitler kan fejre sin sidste fødselsdag i fører-bunkeren i Berlins midte og slutter den 9. maj 1945 med Tysklands betingelsesløse kapitulation. Hovedfigurerne er Hitler og hans stab, men samtidig har forfatteren samlet spændende og dramatiske mosaikstumper, der fortæller hvorledes sammenbruddet blev oplevet af senere prominente personligheder som Adenauer og Willy Brandt og af mennesker, der dengang var ganske ukendte men som senere har gjort sig bemærket også udenfor Tysklands grænser som sportsfolk, kunstnere, T.V. folk som for eksempel kriminalkommissær Keller.
Vi oplever naturligvis først og fremmest Berlins fald, hvor vi møder Hitler, Göring og Goebbels - men vi er også i Dresden, Flensborg, Frankfurt, Hamburg og München - og vi kommer til Danmark og Norge, hvor tyskerne har bidt sig fast efter at erobringerne mod syd er opgivet.
Bogen fortæller om, hvad der blev af de ledende i Hitler-riget, den bringer Hitlers testamenter og der er referater af koryfæernes sidste taler og radioudsendelser.