Ruth Brik Christensen - "Ruth i krig" - Uindbunden udgave fra Forlaget Turbulenz 1.udgave 1.oplag 2010 - 285 sider - Meget flot - Pris - 19,50 kr.

"Mark var utrolig glad for mit besøg, men troede ikke rigtig, at jeg var bevidst om, hvor farligt det var at køre ud til Armadillo, fordi vejen derud er plastret til med vejsidebomber." 58-årige Ruth Brik Christensen oplever krigen på nært hold i Camp Einherjer i Irak, og hun ser, hvordan de danske soldater kæmper ved frontlinjen på den primitive base Armadillo i Afghanistan.
Ruth i krig er historien om en kvinde, der - efter hun mister sin mand, Samuel - beslutter sig for at gøre livet lidt bedre og sjovere for andre mennesker - og det kommer især de danske soldater til at nyde godt af. Som udsendt er Ruth Brik Christensens vigtigste mission at give soldaterne et fristed fra krigen på Kuffen, som soldaterhjemmet bliver kaldt.
Med bogen giver Ruth et sjældent og underfundigt indblik i, hvordan hverdagen udfolder sig for soldaterne i de danske lejre. Som ven og reservemor er Ruth det menneske, soldaterne betror sig til, når de er langt fra kæreste, venner og familie.
Det er ikke uden udfordringer at være 'Kufmutter for hvordan skaffer man ingredienser til en kage midt i ørkenen? Og hvordan skaber man hygge, når bomberne flyver om ørerne på én, og hærens regler spænder ben?