Erik Høgh-Sørensen - "Forbrydere uden straf" - Paperback udgave fra Forlaget Documentas 1.udgave 1.oplag 2007 - 225 sider - Meget flot - Pris - 29,50 kr.

Danske og tyske myndigheder har i vid udstrækning gennem årtier beskyttet mordere, der dræbte stribevis af uskyldige danskere under den tyske besættelse. I en del tilfælde blev civile ofre skudt ned for øjnene af deres børn eller ægtefælle. En enkelt tysk krigsforbryder opnåede således at slippe ustraffet fra 33 terrordrab.
Det officielle Danmark har haft talrige muligheder for at tage disse sager op efter krigen. Men politikere og embedsmænd har i årtier været bemærkelsesværdigt modvillige. Der skal ikke ribbes op i disse forbrydelser, selvom international lovgivning giver nye muligheder for at retsforfølge terror og kriminalitet på tværs af landegrænser.
Erik Høgh-Sørensen har gennem syv år kulegravet besætttelsestidens krigsforbrydelser i Danmark. Han har sporet adskillige af de undslupne, interviewet overlevende og researchet i tyske arkiver. I denne bog offentliggøres hidtil ukendte arkivoplysninger om de undslupne nazister. Forbrydere uden straf er ikke rar læsning for dem, der tror, at Danmark, Tyskland og Østrig er retsstater, som ønsker at retsforfølge politisk motiverede drab.