Slaget om Vesteuropa - Michael Tamelander - Indbunden udgave fra Aschehoug 2004 - 480 sider - Meget flot - Pris - 49,50 kr.

Slaget om Vesteuropa er beretningen om det militære og politiske hændelsesforløb fra Hitlers angreb mod Frankrig i maj 1940 til det tragiske blodbad ved Mers-el-Kébir. Det er beretningen om Churchills kamp for at holde stand mod tyskerne, om Hitlers militærstrategiske overvejelser og om franskmændenes kapitulation og efterfølgende samarbejde med nazisterne.
Forfatteren Michael Tamelander levendegør Slaget om Vesteuropa på baggrund af et væld af materiale. Der er udsnit fra de store statsmænds dagbøger, opgørelser og statistikker over de respektive landes militære tab, uddrag fra rapporter, radioudsendelser og taler samt fængslende skildringer fra heltemodige piloters private optegnelser. Slaget om Vesteuropa indeholder over 40 kort som illustrerer operationernes udvikling, og bogens omfattende personregister ledsager læseren gennem denne dramatiske og fantastisk spændende periode i verdenshistorien.