Bernard Cornwell - "Den danske rytter" - Indbunden udgave med smudsomslag fra Forlaget Aschehoug 2006 - 380 sider - Meget flot - Pris - 24,50 kr.

De frygtede danske vikinger har rejst sig efter et blodigt slag, der truede med at blive deres undergang, og det er nu lykkedes dem at indtage størstedelen af 800-tal-
lets England. Alfred den Store har som den eneste holdt stand i sit kongerige Wessex. Blandt hans mænd er krigeren Uhtred, der som barn blev taget til fange og opdraget af vikingerne, men som senere sluttede sig til Alfred den Store i håb om, at han derved kunne vinde sin barndoms borg og titel tilbage.
Men Uhtred er ikke tilfreds. Han føler sig dårligt behandlet af Alfred den Store, og han savner vikingernes enkle levevis. Mens han overvejer situationen, tager han på plyndringstogt, og her støder han på den danske viking Svein af Den hvide Hest. De to indgår en pagt, men netop som Uhtred har taget en beslutning om at slutte sig til vikingerne, forudsiger hans keltiske elskerinde, at Alfred den Store vil vinde store sejre. Det får Uhtred til at besinde sig.
Uhtred vælger at blive på englændernes side, og da vikingerne indtager Wessex og trænger Alfred den Store ud i marsken, er Uhtred med ham.