Owen Matthews - "Stalins børn" - Indbunden udgave med smudsomslag fra GB 2009 - 300 sider - Meget flot - Pris - 10,00 kr.

EN SOMMERDAG i 1937 kysser kommissær Boris Bibikov sine to døtre farvel og sætter sig ind i en ventende bil. Det er sidste gang, hans familie ser ham. Den loyale partimand bliver forhørt og henrettet af Stalins hemmelige politi. Hans kone bliver sendt i Gulag-lejr, mens døtrene må klare sig selv i et krigshærget Rusland.
Pigerne overlever, og i slutningen af 1950'erne møder Ljudmila englænderen Mervyn Matthews i Moskva. Det er den store kærlighed, men da Mervyn ikke vil lade sig hverve som spion for KGB, deporteres han. I seks år holder de kærligheden i live per brev, indtil det lykkes Ljudmila at flygte til England. Her kommer sønnen Owen til verden.
Med afsæt i sin tid som reporter 1990'ernes buldrende Moskva opruller Owen Matthews i Stalins børn sin tragiske og overvældende familiehistorie. Resultatet er en stor fortælling om krig og kærlighed i Stalins Rusland, under Den Kolde Krig og i det moderne Moskva.