Det Store Opgør - Verdenskrigen 1914-18 - Indbunden udgave i stort format med smudsomslag fra Forlaget Skrifola 1967 - 145 sider - Meget flot - Pris - 19,50 kr.

VERDENSKRIGEN 1914-1918 På ny og spændende måde beskrives det opgør mellem den gamle og den nye verden, som styrtede 4 kejserriger i grus, kostede millioner af menneskeliv og lagde grunden til det verdensbillede, vi kender i dag. Erfarne skribenter og historikere fortæller om helvedet på slagmarkerne i Frankrig og Flandern, hvorledes tyske u-både terroriserede verdenshavene og bragte England på sultegrænsen, hvordan en tysk officer i Østafrika gennem fire år satte englænderne mange grå hår i hovedet, om luftvåbnets barndom og lømmelalder, og hvilken virkning Amerikas indtræden i krigen fik.
Her fortælles om de første krigspiloters korte, men luxuriøse liv, om de nye frygtelige våben, gas, tanks, flammekastere o.s.v., om den berømte Lawrence af Arabiens dristige kampe mod tyrkerne og om modige piraters fantastiske operationer på verdenshavene. I det sidste kapitel beskrives krigens udfald og de deraf opståede politiske og økonomiske forhold helt op til vore dage. Illustrationerne, hvoraf mange her offentliggøres for første gang, er udelukkende efter samtidige malerier og fotografier fundet i samlinger og arkiver over hele verden.